open-navfaktor-logo
search
Akcija "Buna"
SIPA prekinula narkolanac iz Crne Gore u BiH, uhapšene dvije osobe, pronađeno 16 kg marihuane
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u okviru operativne akcije "Buna" na području Sarajeva realizovali pretrese  stambenih i ugostiteljskog objekta, drugih prostorija i pokretnih stvari na tri lokacije, saopćeno je iz SIPA-e.
27.11.2023. u 07:44
get url
text

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal i neovlašten promet opojnim drogama propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Slobode su lišena dva lica koja su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 16 kilograma opojne droge marihuana, 20.450,00 eura, 1.600,00 KM, 2.500,00 CHF, dva putnička motorna vozila te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Pretresi su realizovani na osnovu naloga Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine.

Operativnom akcijom "Buna" prekinut  je lanac međunarodnog krijumčarenja opojnih droga sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koji je prema raspoloživim saznanjima postojao duži vremenski period, navodeno je u saopćenju SIPA-e. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.