open-navfaktor-logo
search
466 operacija
Širom Turske akcija policije protiv terorizma, učestvuje 13.440 policajaca
Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya potvrdio je da je širom zemlje od 8.30 sati po lokalnom vremenu pokrenuto 466 operacija protiv terorizma uz učešće 13.440 policijskih službenika.
03.10.2023. u 08:53
get url
text

Na društvenim mrežama, Yerlikaya je objavio da je 12 osumnjičenih članova terorističke organizacije uhvaćeno u Mersinu, Vanu, Sanliurfi, Mardinu i Aydinu u okviru operacije "Heroji" koja je pokrenuta širom zemlje protiv terorističke organizacije PKK-a.

Dao je i informacije o operacijama koje se izvode protiv takozvane obavještajne strukture terorističke organizacije PKK-a.

Naveo je da je operacija izvedena na području 16 provincija, uključujući Sanliurfu, Mardin, Diyarbakir, Gaziantep, Mersin, Sirnak, Istanbul, Bursu, Batman, Denizli, Adanu, Kajseri, Antaliju, Konyju, Ispartu i Kocaeli, te je uhvaćeno 55 članova terorističke organizacije.

Yerlikaya je naveo da je u operacijama učestvovalo 960 timova i 13.440 pripadnika sigurnosnih snaga.

- Trenutno se izvodi 466 operacija u ruralnim područjima širom Turske. Nastavit ćemo našu borbu neprekidno uz nadmoćne napore naših sigurnosnih snaga - dodao je turski ministar.

Naknadno je objavljeno da je približno 90 osumnjičenih do sada uhvaćeno u operaciji koja je istovremeno sprovedena u 18 provincija protiv ćelije terorističke organizacije PKK.

Prema dostupnim informacijama, kao rezultat rada MIT-a na sjeveru Iraka, Sirije i Turske u trajanju od otprilike deset mjeseci na otkrivanju i uništavanju takozvane vojnoobavještajne strukture terorističke organizacije, pomno su praćeni osumnjičeni za koje je utvrđeno da djeluju u ime organizacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.