open-navfaktor-logo
search
Nisu ispunjeni uvjeti
Stigao odgovor: Hrvatska neće izručiti osuđenog pedofila Ivicu Miškovića Bosni i Hercegovini
Ministarstvo pravosuđa i uprave Hrvatske je odgovorilo Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine da nisu ispunjeni uvjeti za izručenje Ivice Miškovića našoj državi. 
05.01.2024. u 14:47
get url
text

VEZANI TEKST - Osuđenik za obljubu devetogodišnje djevojčice udario sudsku policajku pa pobjegao kroz prozor suda u Banjoj Luci

Ovu informaciju objavio je RTRS. 

Protiv Ivice Miškovića iz Kaknja Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu za krivično djelo obljuba djeteta mlađeg od 15 godina. Teretio se da je zlostavljao 9-godišnju djevojčicu, a optužnicu je potvrdio Osnovni sud.

On je jedno vrijeme bio u bjekstvu, a sredinom 2022. godine uhapšen je u Njemačkoj i izručen Bosni i Hercegovini na osnovu međunarodne potjernice. Optužen je da je djelo počinio na području Banje Luke.

Mišković je 7. novembra prošle godine oko 14.30 sati pobjegao kroz prozor Osnovnog suda Banja Luka nakon što mu je izrečena presuda na četiri godine zatvora za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina.

Nakon objave presude odveden je u sobu za zadržavanje, a potom pobjegao kroz prozor. U bjekstvu ga je pokušala zaustaviti sudska policajka, koju je udario. Odmah su na noge dignuti brojni pripadnici Sudske policije RS kao i MUP-a RS. Zbog ovog slučaja suspendovana su dvojica sudskih policajaca.

Zagrebačka policija saopćila je ranije da nakon lociranja bjegunca Ivice Miškovića, nije bilo osnova za njegovo dalje zadržavanje, odnosno hapšenje s obzirom da je i hrvatski državljanin. Osnovni sud u Banjoj Luci raspisao je i potjernicu za njim.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.