open-navfaktor-logo
search
Bio u bjekstvu
Sud BiH odredio pritvor: Banjalučanin krivotvorio novac, dokumentaciju za kredite, PCR testove...
Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Mihajla Pavlovića, rođenog 2001. godine u Banjoj Luci. Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 
04.05.2021. u 16:00
get url
text

Osumnjičenog su uhapsili policijski službenici MUP-a RS, jedinice za intervencije Banja Luka, nakon što je duži vremenski period bio u bjekstvu na teritoriji Republike Srbije.

Obuhvaćen je istragom Tužilaštva BiH i MUP-a RS, koja se odnosi na dvojicu osumnjičenih sa područja Banja Luke, koji se terete da su u stanu na području Banja Luke, nabavili tehničku opremu te vršili krivotvorenje novčanica valute KM, dokumentacije za kredite, dokumenata različite namjene, kao i PCR testova za COVID- 19, potrebnih za boravak, putovanja i kretanje, čime se prouzrokovala velika opasnost za zdravlje i sigurnost građana.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela krivotvorenje novca i krivotvorenje isprave. Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.