open-navfaktor-logo
search
Naprava ispod auta
Sud potvrdio optužnicu protiv tri osobe zbog prisluškivanja bivšeg ministra Džindića
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Aldena Hota, Vesne Gašpar i Abudullaha Velagića zbog krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom neovlašteno prisluškivanje i zvučno snimanje.
09.02.2024. u 15:19
get url
text

VEZANI TEKST - Skandal u vezi s praćenjem Džindića potresa FMUP, oglasio se i suspendovani Vejo, kakva je uloga Čampare

Optuženi se terete da su se od januara 2021. do aprila iste godine, udružili u kriminalnu grupu koja je neovlašteno prisluškivala i zvučno snimala tadašnjeg ministra u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Džindića. Tačnije, optuženi su uređaj za praćenje i zvučno snimanje postavili ispod automobila Džindića i posredstvom mobilne aplikacije - prisluškivali ga.

Optuženi Alden Hot se tereti i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela a pod nadzorom postupajućeg tužioca radili su policijski službenici Federalne uprave policije.

Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je izvođenje više od 100 materijalnih dokaza, saslušanje devet svjedoka, potom, vještaka za mobilne telefonske uređaje i telekomunikacione tehnologije, kriminalističke vještake za hemijska ispitivanja te vještaka za balistička i mehanoskopska vještačenja, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.