open-navfaktor-logo
search
Dogovor
Turska, Malezija i Pakistan pokreću televizijski kanal za borbu protiv islamofobije
Predsjednik Erdogan, premijer Mahathir i ja smo dogovorili da zajednički pokrenemo kanal na engleskom jeziku kako bismo se borili protiv islamofobije, saopćio je pakistanski premijer Khan
26.09.2019. u 08:55
get url
text

Vlasti Turske Malezije i Pakistana osnovat će zajednički televizijski kanal za borbu protiv islamofobije, javlja Anadolu Agency (AA).

Na marginama zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u New Yorku su se sastali turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, malezijski premijer Mahathir Mohamed i premijer Pakistana Imran Khan.

-Predsjednik Erdogan, premijer Mahathir i ja smo dogovorili da zajednički pokrenemo kanal na engleskom jeziku kako bismo se borili protiv islamofobije i promovirali vrijednosti islama i kako bismo se borili protiv predrasuda i iskrivljenih tumačenja naše uzvišene vjere - saopćio je pakistanski premijer Khan.

Khan je u poruci na društvenim mrežama također naveo da će televizijski kanal imati edukativne i informativne sadržaje i da će proizvoditi serije i filmove o historiji muslimana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.