open-navfaktor-logo
search
Pretresene tri lokacije
U akciji SIPA-e uhapšene tri Ukrajinke zbog organizovanja prostitucije u Mostaru
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Mostaru pretresli tri lokacije i uhapsili tri osobe, sve tri državljani Ukrajine, zbog sumnje u međunarodno navođenje na prostituciju.
26.01.2021. u 18:08
get url
text

Kako je saopćeno iz SIPA-e, uhapšene osobe sumnjiče se da su učestvovale u organizovanju ili vođenju aktivnosti u vezi sa pružanjem seksualnih usluga na području Mostara, tako što su ostvarivale kontakte sa korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga.

Nezvanično saznajemo da se radi o tri žene.

- Tokom pretresa stambenih objekata, otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to: mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos i drugi predmeti - saopćeno je iz ove policijske agencije.

Uhapšene osobe privedene su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju u prisustvu tužioca Tužilaštva BiH.

- U vezi sa realizacijom navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje - dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.