open-navfaktor-logo
search
Rat u Ukrajini
U dva raketna udara na grad Lavov ranjeno pet osoba
Pet osoba je ranjeno nakon dva raketna udara koja su u subotu pogodila ukrajinski grad Lavov na zapadu zemlje, rekao je regionalni guverner Maksim Kozitski.
AUTOR: Samir Šišić
26.03.2022. u 18:03
get url
text

Lokalne vlasti upozorile su stanovnike da potraže sklonište nakon snažnih eksplozija na periferiji grada.

- Bila su dva raketna udara unutar granica Lavova - rekao je Kozitski u online objavi.

Ranije je izvijestio o tri snažne eksplozije na istočnom rubu Lavova, prenosi Reuters.

Gradonačelnik Lavova Andrij Sadovji na Telegramu je objavio da je grad napadnut, nakon izvještaja o eksplozijama u tom gradu na zapadu Ukrajine. Upozorio je da bi moglo biti još udara.

Kako javlja Anadolija, u eksplozijama pogođeno je skladište goriva u blizini grada.

Lavov je grad na samom zapadu Ukrajine, 70-ak kilometara od granice s Poljskom. Do sada je bio relativno siguran od ruskih napada.

Podsjetimo, Rusija je 24. februara počela rat u Ukrajini koji je izazvao bijes međunarodne zajednice. Članice Evropske unije, Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija samo su neke od mnogih zemalja koje su uvele sankcije Moskvi.

U Ukrajini je poginuo najmanje 1.104 civila, dok ih je 1.754 ranjeno, podaci su Ujedinjenih nacija (UN), s tim da bi stvarne brojke mogle biti veće.

Više od 3,7 miliona Ukrajinaca izbjeglo je u susjedne zemlje, dok je interno raseljeno više od 6,5 miliona, pokazuju podaci Visokog komesarijata za izbjeglice UN-a (UNHCR).

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.