open-navfaktor-logo
search
Sačekuša
U Novom Sadu likvidiran Željko Bulatović, osveta za ubistvo u Istočnom Sarajevu?
Tada je ubijen Miroslav Lazarević (32), a za ovu egzekuciju su u Banjoj Luci osuđeni Saša Vidović (35) i Aleksandar Bulatović (31), koji je sin ubijenog Željka Bulatovića. Vidović je osuđen na 20 godina, a Bulatović na 19 godina robije
10.09.2019. u 08:31
get url
text

Crnogorac Željko Bulatović (55), koji je sinoć ubijen u Novom Sadu, likvidiran je iz osvete za smaknuće u Istočnom Sarajevu 16. oktobra 2016. Tada je ubijen Miroslav Lazarević (32), a za ovu egzekuciju su u Banjoj Luci osuđeni Saša Vidović (35) i Aleksandar Bulatović (31), koji je sin ubijenog Željka Bulatovića. Vidović je osuđen na 20 godina, a Bulatović na 19 godina robije.

Miroslav Lazarević (32), član osuđivane automafije iz Istočnog Sarajeva, ubijen je 16. oktobra 2016. godine u mafijaškoj sačekuši. Zločin se dogodio oko dva sata iza ponoći kada su izvršioci na Lazarevića otvorili vatru dok se automobilom "golf 7" vozio kroz Beogradsku ulicu.

Lazarević (32) je ubijen hicima iz automatske puške pronađene u "BMW-u X5", koji je nedugo nakon ubistva zapaljen u Aleji lipa u Sarajevu. Čak 23 čahure pronađene su na mjestu ubistva Lazarevića, i nekoliko fragmenata zrna izvađenih iz tijela i garderobe ubijenog ispaljeni iz automatske puške koja je pronađena u zapaljenom "BMW-u".

Supruga ubijenog Branka Lazarevića tokom svjedočenja je tražila da se optuženi najstrože kazne za zločin, koji je nazvala "podmuklim i kukavičkim činom". Na pitanje predsjednika sudskog vijeća ova majka troje djece rekla je da zahtijeva i odštetu, ali iznos nije precizirala navodeći da ništa ne može da namiri štetu i bol njene porodice.

Svjedoci su u utorak potvrdili da su se optuženi Vidović i Bulatović dobro poznavali, da su ih viđali zajedno. Obojica su koristili "blekberije", a od pojedinih lica su nabavljali više vozila koja su najvjerovatnije preprodavali. Istim poslom bavio se i ubijeni, koji je mimo toga s ocem držao svadbeni salon, dok je i u Crnoj Gori imao firmu.

Željko Bulatović (55) ubijen je oko 22 sata ispred zgrade u novosadskoj ulici Braće Dronjak u kojoj je živio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.