open-navfaktor-logo
search
Lideri tekstilne industrije
U posjeti firmi Alma Ras: Ovo je tajna njihovog uspjeha
Alma Ras kompanija je ne samo lider na domaćem tržištu, već i primjer brige o svojim uposlenicima, što je ključna komponenta njihovog uspjeha.
31.10.2023. u 17:20
get url
text
Alma Ras
Alma Ras

{$galerijaFotografija}

Posjetili smo njihov moderno opremljen restoran za uposlenike u proizvodnom pogonu Visoko, gdje smo zajedno sa čelnicima i uposlenicima uživali u posebno pripremljenim obrocima uz preporuke i savjete nutricionista. Ovaj restoran nije samo mjesto za obrok, on odražava posvećenost kompanije prema dobrobiti svojih zaposlenika.

U razgovoru s Rasimom Memagićem, generalnim direktorom i predsjednikom Uprave i Nihadom Ahmićem, direktorom proizvodnje, otkrio je da je za Alma Ras uposlenik na prvom mjestu. Što znači zadovoljan radnik je produktivan radnik, što je temelj njihovog uspješnog poslovanja

Memagić ističe u razgovoru s novinarima, važnost isporuke kvalitetnih proizvoda koji su im omogućili potpisivanje novih ugovora, osiguravajući firmi snažnu perspektivu i stabilnost poslovanja, te potrebu za zapošljavanjem novih 30 uposlenika u ovoj godini, s tendecijom rasta i u 2024. godini.

-Do sada je Alma Ras sašila više od 22 miliona komada, a do kraja godine planiramo proizvesti nešto više od 25 miliona  komada artikala, što pokazuje njihovu ambiciju za rastom i uspjehom na tržištu. Imamo dva etablirana kupca koji zahtijevaju ogroman rad i ulaganje u ljude i infrastrukturu. U pitanju su Calida i Armani, kupci koji najavljuju stabilno poslovanje za naredni period – ističe Memagić.

Ponosno su istakli svoje certifikate, poput OEKO TEX i GOTS certifikata, koji potvrđuju njihovu posvećenost kvaliteti, socijalnoj odgovornosti i ekologiji. Ova kompanija ne samo da proizvodi visokokvalitetne proizvode, već i aktivno sudjeluje u očuvanju okoline. 

Razgovarali smo i s dugogodišnjim uposlenicom, Fatimom Bešić, koja je prepoznala svrhu i odlučila rasti i razvijati se u kompaniji koja nije samo mjesto za rad, već posao koji se voli i mjesto gdje se pruža prilika za napredak i razvoj karijere. Fatima je devet godina bila za šivaćom mašinom, a trenutno se nalazi na programu obuke za međufaznu kontrolu. 

Alma-Ras1.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.