open-navfaktor-logo
search
Turska
U terorističkom napadu u Diyarbakiru ranjeno osam policajaca i jedan civil
Najmanje devet osoba, osam policajaca i jedan civil, povrijeđeno je u terorističkom napadu na vozilo snaga sigurnosti u jugoistočnom turskom gradu Diyarbakiru.
16.12.2022. u 08:33
get url
text

Na putnoj komunikaciji Diyarbakir - Mardin tokom prolaska službenog vozila koje je prevozilo interventnu policiju, detonirano je vozilo parkirano pored puta.

Na mjesto eksplozije, u kojoj je ranjeno osam policajaca i jedan civil, stigle su brojne ekipe policije i hitne pomoći. Povrijeđeni su prebačeni u bolnicu.

U saopćenju iz Ureda guvernera Diyarbakira navedeno je da je teroristički napad izvršen oko 5.10 sati detonacijom automobila parkiranog pored puta prilikom prolaska kombija interventne policije koji je išao na dežurstvo.

Devet osoba koje su se nalazile u blindiranom minibusu prebačeno je u bolnicu radi kontrole.

- Niko od povrijeđenih nije životno ugrožen - navedeno je u saopćenju, te naglašeno kako je u vezi s eksplozijom privedeno pet osoba.

Guverner Diyarbakira Ali Ihsan Su obišao je mjesto eksplozije sa šefom pokrajinske policije Fatihom Kayom i regionalnim komandantom žandarmerije general-majorom Recepom Yalcinkayom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.