open-navfaktor-logo
search
Akcija "Konak"
Uhapšen muškarac iz Konjica, u dvorištu mu našli stabljike kanabisa
U operativnoj akciji "Konak" uhapšen je muškarac iz Konjica zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
24.08.2022. u 11:40
get url
text

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područnog tužilaštva Konjic, u utorak uhapsili muškarca inicijala A.K. (1991.) s područja općine Konjic.

Uhapšeni se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih djelova za oružje.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Konjicu obavljen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeni u čijem dvorištu je pronađeno 14 stabljika kanabisa, pištolj sa tri metka, određena količina zeljaste materije zelene boje, sjemenke kanabisa, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefon, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Uhapšeni je kriminalistički obrađen, te će protiv njega u zakonskom roku biti podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nadležnom Tužilaštvu. Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Policijska uprava Konjic, saopćeno je iz FUP-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.