open-navfaktor-logo
search
Iz policije tvrde
Uhapšeni Radovanović otkinuo česmu i povrijedio sam sebe
Borislav Radovanović, bivši inspektor u PU Prijedor i jedan od najaktivnijih članova grupe "Pravda za Davida", koji je jutros uhapšen u prostorijama Policijske uprave Prijedor, u prostorijama za zadržavanje je sam sebe povrijedio, saopćeno je iz PU Prijedor
03.09.2018. u 13:43
get url
text

- Nakon što je lice inicijala B. R. (1970) iz Prijedora, dana 03.09.2018. godine, oko 07,30 časova, u skladu sa Zakonom o prekršajima Republike Srpske, zadržano lišenjem slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru, isto je, do sprovođenja u Osnovni sud u Prijedoru, na osnovu Uputstva o postupanju sa licem lišenim slobode, smješteno u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode.

Tokom boravka u navedenim prostorijama, lice inicijala B.R. je upotrebom fizičke snage izvršilo otkidanje slavinu za vodu, nakon čega je istu iskoristio za samopovrjeđivanje. Od strane medicinskih radnika Službe hitne pomoći u Prijedoru, licu je ukazana medicinska pomoć - navodi se u saopćenju PU Prijedor.

Iz policije su dodali da se poduzimaju potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti navedenog događaja.

Radovanović je jutros uhapšen u PU Prijedor nakon što se pojavio na radnom mjestu u PU Prijedor, iako mu je još na snazi rješenje kojim je udaljen sa radnog mjesta.

VEZANI TEKST - U Prijedoru uhapšen Borislav Radovanović, član "Pravde za Davida"

Radovanović je bivši policijski inspektor, bloger i jedan od članova grupe "Pravda za Davida". Bio je član Anketnog odbora NSRS u slučaju David Dragičević, na čija je pitanja odbio odgovarati ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, koji ga je nazvao psihijatrijskim slučajem i jednom od osoba koja "instrumentalizira Davora Dragičevića".

Mjesecima unazad na svom blogu objavljivao informacije o smrti dvadesetjednogodišnjeg Davida Dragičevića

Prošle godine na svom blogu je napisao da je, kao kriminalistički inspektor, "suspendovan, pretučen i prepušten sudbini".

Radovanoviću je odranije zabranjen prilaz zgradi Policijske uprave Prijedor, nakon što je sud protiv njega potvrdio optužnicu za pokušaj ubistva tamošnjeg načelnika policije Dalibora Ivanića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.