open-navfaktor-logo
search
Vrijednost oko 125.000 KM
UIOBiH: Na Karakaju oduzeto 4.200 preparata za potenciju Kamagra, na području RC Tuzla 8,5 kg srebrenog nakita
Ovlaštene službene osobe Uprave za indirektno oporezivanje na graničnom prijelazu Karakaj oduzele su 4.200 komada preparata za potenciju Kamagra, dok su na području koje pokriva RC Tuzla oduzele 8,5 kg srebrenog nakita. 
12.02.2023. u 11:29
get url
text

Vršeći pojačane provjere putničkog prometa, ovlaštene službene osobe Grupe za razmjenu krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla, otkrili su prilikom pregleda i pretresa putničkog motornog vozila neprijavljenu robu.

Tom prilikom pronađena je veća količina neprijavljene robe (4.200 komada preparata za potenciju Kamagra). Pored toga u dva vozila otkrivena su još dva carinska prekršaja gdje je pronađena neprijavljena roba (farmaceutski preparati).

U drugoj odvojenoj akciji, u suradnji sa službenicima Grupe za obavještavanje RC Tuzla, a na temelju raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju izvršili su istovremenu provjeru i kontrolu prometa i porijekla robe i tom prilikom pronašli veću količinu robe za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Tom prilikom pronašli su 8,5 kg srebrnog nakita, za koji nije postojala zakonom propisana dokumentacija i koji nije bio obilježen na propisani način, te je nakit privremeno oduzet.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 125.000 KM.

Protiv navedenih osoba poduzete su zakonom predviđene mjere i radnje u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.