open-navfaktor-logo
search
Bio je i u Siriji
Ukrajinska vojska ubila visokorangiranog ruskog generala
Visokorangirani ruski general Andrej Sukhovecki poginuo je tokom rata u Ukrajini, napisao je na društvenim mrežama njegov saborac Sergej Čipilev, prenosi ruska "Pravda".
04.03.2022. u 14:46
get url
text

Andrej Sukhovecki je bio komandant ruske 7. zračno-desantne divizije i zamjenik komandanta 41. kombinovane armije, i daleko najviša ruska ličnost koja je poginula u sukobu do sada.

On je, kako navodi ruska državna novinska agencija TASS, služio i u Siriji te dobio dvije pohvale za hrabrost od Kremlja.

Svjetski mediji prenose kako je ukrajinski vojni izvor potvrdio da je Sukhoveckog ubio snajperista.

- Činjenica je da smo ga ubili - rekao je Volodimir Omeljan, bivši ukrajinski ministar infrastrukture koji se pridružio miliciji u Kijevu, za Fox News Digital u četvrtak.

Sjedinjene Američke Države nisu mogle odmah potvrditi njegovu smrt, rekao je visoki zvaničnik odbrane.

Ali više izvještaja citira objavu na ruskoj platformi društvenih medija VKontakte koja se pripisuje Sergeju Čipilevu, članu grupe ruskih vojnih oficira.

- S velikim bolom saznali smo tragičnu vijest o smrti našeg prijatelja, general-majora Andreja Suhoveckog, na teritoriji Ukrajine tokom specijalne operacije - napisao je on, prema prijevodu koji je objavila Pravda.ru

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.