open-navfaktor-logo
search
Kompanija odbila komentirati
Veliki problemi u proizvodnji: Moguća nestašica Nike obuće, u problemima i Apple, Samsung i Puma
Proizvodnja u nekim od najvećih tvornica kompanije Nike u Vijetnamu poremećena je zbog širenja zaraze koronavirusa među radnicima.
20.07.2021. u 20:18
get url
text

Kompanija je odbila komentirati hoće li kao posljedica toga doći do nestašice njihovih proizvoda u trgovinama. Prošle godine je tprilike polovina Nike obuće proizvedena u Vijetnamu, pa će novonastala situacija značiti izazove za opskrbni lanac poznatog proizvođača sportske obuće i odjeće.

Vijetnam je zabilježio rekordni porast slučajeva od prošlog aprila, a mnoga žarišta infekcije su upravo u industrijskim provincijama.

Apple, Samsung i Puma također bi mogli osjetiti posljedice porasta slučajeva zaraze u tvornicama svojih dobavljača u Vijetnamu, javlja BBC.

- Zdravlje i sigurnost naših radnika, kao i naših dobavljača, i dalje su naš glavni prioritet, stoji u izjavi tvrtke Nike.

Komapnija je objavila i da će nastaviti sarađivati sa svojim dobavljačima kako bi ih podržala u odgovoru na porast slučajeva Covid zaraze.

-Uvjereni smo u Nikeovu sposobnost snalaženja u ovoj kratkoročnoj dinamici i ostajemo razboriti u svom planiranju, dodaje se u saopćenju.

Jedan od Nikeovih najviše pogođenih dobavljača u regiji, Pou Chen Corp, također proizvodi obuću za Adidas i najveći je svjetski proizvođač markiranih trenerki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.