open-navfaktor-logo
search
Poznata i imena
Zatražen pritvor za četvorku iz Živinica: Žrtve "navukli" da čuvaju torbu, a onda ih tukli pištoljima i tražili novac
Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Živinice stavilo prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Jasmina Hidanovića (33), Mikija Hidanovića (39), Senudina Malića (29) i Emsada Hidanovića (22) iz Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici u sticaju počinili krivična djela otmica, teške tjelesne povrede u pokušaju i iznuda u pokušaju.
18.09.2023. u 10:37
get url
text

Jasmin Hidanović je osumnjičen i da je počinio krivično djelo samovlašće, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

- Oni su osumnjičeni da su spomenuta krivična djela počinili 10. septembra ove godine. Naime, dvije oštećene osobe, E. M. i A. H., na zahtjev Jasmina Hidanovića, u vikendicu E. M. na području Živinica ostavili su Jasminovu torbu sa robom navodno vrijednom oko 3.700 KM, nakon čega je vikendica obijena i torba ukradena, a o čemu su njih dvojica obavijestili osumnjičene. Tada su oni došli na navedenu lokaciju gdje su ih oštećeni čekali te iako svjesni da im ograničavaju slobodu kretanja izvadili pištolje i repetirali ih i počeli ih udarati pištoljima i rukama u glavu i druge dijelove tijela - novode iz Tužilaštva TK.

Nakon toga su ih ugurali u automobil te prevezli do kuće Jasmina Hidanovića, gdje su im nastavili prijetiti i udarati ih te od njih tražili da im za nekoliko dana plate po 5.000 KM i ukoliko to ne učine uputili im ozbiljne prijetnje po život i tijelo njih i članova njihovih porodica i tako pokušali iznuditi i navedeni iznos vrijednosti robe iz torbe i preostalih 6.300 KM.

- Pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Živinice su, nakon saznanja o događajima, osumnjičene lišili slobode u večernjim satima 15. septembra. Obavljena je kriminalistička obrada te su predati u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene. Istraga u ovom predmetu je u toku - zaključeno je iz Tužilaštva TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.