open-navfaktor-logo
search
"Isti nam je cilj"
Bivši američki potpredsjednik Pence: Mi smo uz Izrael jer je njegova borba i naša borba
Pence, koji je bio zamjenik američkog predsjednika Donalda Trumpa između 2017. i 2021. godine, objavio je na nalogu na društvenim mrežama da su Sjedinjene Američke Države uvijek bile uz Izrael u kritičnim trenucima te da je i američki narod uvijek bio uz
Autor: Anadolija
03.04.2024. u 16:23
get url
text
Mike Pence
Mike Pence
Bivši američki potpredsjednik Mike Pence izrazio je ponovo bezuslovnu podršku Izraelu koji nastavlja napade na Gazu, ponovo se pozivajući na Toru, najsvetiju knjigu kod Jevreja, javlja Anadolu.
Pence, koji je bio zamjenik američkog predsjednika Donalda Trumpa između 2017. i 2021. godine, objavio je na nalogu na društvenim mrežama da su Sjedinjene Američke Države (SAD) uvijek bile uz Izrael u kritičnim trenucima te da je i američki narod uvijek bio uz Izrael.
- Mi smo uz Izrael jer je njegov cilj i naš cilj, njegove vrijednosti su naše vrijednosti, njegova borba je naša borba. Stojimo uz Izrael jer vjerujemo u ispravnost protiv zla, dobro protiv zla i stojimo uz Izrael jer je njegovo postojanje dokaz da su Božja obećanja istinita - rekao je.
U obraćanju na godišnjem Forumu Hertog Instituta Hudson, Pence je kazao da Izrael treba operacijom na grad Rafah da "uništi posljednje uporište Hamasa".
Tvrdeći da Izrael nema drugog izbora osim da okupira Rafah, Pence je poručio da će se rat završiti kada Izrael postigne svoje vojne ciljeve.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.