open-navfaktor-logo
search
Ekipe na terenu
Dojave o bombama širom Srbije: Roditeljima rečeno da ne šalju djecu u školu
Jutros je u velikom broju škola u Srbiji, u Južnobačkom okrugu, Beogradu, Majdanpeku, ali i drugim gradovima stigla dojava o postavljenim bombama zbog čega je dio njih obavijestio roditelje da će se nastava danas održati onlajn.
16.06.2022. u 10:03
get url
text
Dojave o bombi, Srbija

Korisnici društvenih mreža potvrdili su ovu informaciju, objavivši da su dojave stigle i u škole u Nišu, Općini Ada, Kikindi, Vrbasu…

- Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada ekipe MUP-a pregledaju objekte i kada se utvrdi da je sigurno. O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole obavještavaju učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije - saopćeno je iz srbijanskog Ministarstva prosvjete.

Majdanpek: Hitna pomoć na terenu 

Reporterka televizije Nova S rekla je u uključenju u jutarnjem programu da su u Majdanpeku u toku provjere, da su na teren izašli i vatrogasci i služba Hitne pomoći, a školarci se neće vraćati u klupe danas, dok se ne obave pregledi.

Dojave i u 10 novopazarskih škola

Novopazarske osnovne škole jutros su se našle na meti dojava o podmetnutim bombama, pa su učenici čak deset osnovnih škola u ovom gradu jutros ostali bez nastave.

Pripadnici PU Novi Pazar su svim svojim snagama izašli na teren kako bi uspjeli da riješe novonastalu situaciju koja je vezana za sigurnost učenika i građana Novog Pazara.

S obzirom na to da su jutros pripadnici policije u ovom gradu već pokrili teren oko dvije novopazarske osnovne škole, snage novopazarske policije, vatrogasne brigade, i hitne pomoći morali su da mobilišu još svojih snaga jer je dojava o bombama upravo stigla na mail adrese još 10 novopazarskih škola.

U Kragujevcu više škola na meti dojava

I u Kragujevcu je više skola od jutros dobilo dojave o bombama. Djeci je javljeno da ne dolaze na nastavu, a policijske kontradiverzione ekipe su na terenu i kontrolišu jedan po jedan objekat.

Ni đaci u Novom Sadu nisu otišli na nastavu

Roditelji đaka koji pohađaju Osnovnu školu "Svetozar Marković Toza" na Detelinari jutros nisu vodili djecu na nastavu. Ista situacija je i u Osnovnoj školi "Vasa Stajić", Osnovnoj školi "Nikola Tesla", Osnovnoj školi "Jovan Popović" i Osnovnoj školi "Đorđe Natošević", javljaju roditelji, piše Nova.rs.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.