open-navfaktor-logo
search
Stao na proširenju
Državljanin BiH poginuo na "okuci smrti" na Jadranskoj magistrali, s njim bili žena i dijete
Državljanin Bosne i Hercegovine poginuo je jutros u 5.45 sati na državnoj cesti D-8 u mjestu Baćina, na području Ploča u Hrvatskoj, izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska.
05.08.2023. u 14:39
get url
text

Do nesreće je došlo kada je 59-godišnji državljanin Kosova, krećući se iz smjera Splita u smjeru Dubrovnika, usljed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom njemačkih registarskih oznaka i izlaskom iz desnog zavoja prešao na suprotnu traku, a potom i na makadamskio proširenje uz cestu, piše Jutarnji.

U tom kretanju udario je u 28-godišnjeg državljanina BiH koji se prethodno zaustavio na tom makadamskom proširenju i stajao pored vozila slovenskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao. Nakon udara u pješaka, vozilo njemačkih registarskih oznaka sletjelo je u provaliju na dubinu od oko dva metra.

Od posljedica udara, državljanin BiH je poginuo na mjestu događaja, dok je 28-godišnja putnica iz njegovog vozila, državljanka BiH, lakše povrijeđena. Jednogodišnje dijete koje je također bilo u vozilu prošlo je bez povreda.

Državljanin Kosova koji je skrivio ovu saobraćajnu nesreću zadobio je teške povrede i on je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljem liječenju, dok su putnici iz njegovog vozila: 52-godišnjakinja, 23-godišnjak i 21-godišnjakinja, svi državljani Kosova, prošli bez povreda.

Za vrijeme trajanja uviđaja kojim su rukovodili policijski službenici saobrćaaj na ovom dijelu Jadranske magistrale odvijao se naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju policijskih službenika. Inače, mještani ovu dionicu ceste zovu "okuka smrti".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.