open-navfaktor-logo
search
Odlučio sud u Zadru
Epilog mafijaškog obračuna u Hrvatskoj: Ubici sa Zrća nepravosnažno 19 godina zatvora
Fena
25.03.2024. u 13:46
get url
text
Osuđeni Duško Tanasković
Osuđeni Duško Tanasković
FOTO: Sime Zelic/PIXSELL
Na zadarskom Županijskom sudu u ponedjeljak je na 19 godina zatvora nepravosnažno osuđen srbijanski državljanin Duško Tanasković, optužen za ubistvo crnogorskog državljnina Gorana Vlaovića u augustu 2022. na paškom Zrću.
Predsjednica Sudskog vijeća Ana Brkić kazala je u obrazloženju presude kako je tokom postupka dokazano da je Tanasković počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.
Tanasković se tokom postupka branio šutnjom, a u ponedjeljak se nije pojavio u sudnici, dostavivši prethodno sudu pisanu obavijest da ne želi prisustvovati izricanju presude.
Optužno vijeće zadarskog Županijskog suda potvrdilo je u februaru 2023. optužnicu protiv Tanaskovića kojom ga terete da je na paškom Zrću iz pištolja ubio Crnogorca Gorana Vlaovića, što je označeno kao obračun dvaju balkanskih narkoklanova.
Tanaskovića se tereti da je 25. augusta 2022. oko šest sati ispred noćnog kluba Vlaoviću prišao s leđa te mu iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu.
U pomoć povrijeđenom Vlaoviću priskočili su turisti koji su se zatekli ispred kluba, a cijeli je događaj mobitelima snimilo nekoliko gostiju i te su snimke kasnije objavili na društvenim mrežama.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.