open-navfaktor-logo
search
Komentar u Splitu
Kolindina UZP politika: Kupres smjestila u "cijelu Hrvatsku"
Slučajno, ili ne, hrvatska predsjednica je u "cijelu Hrvatsku" strpala i jedan dio Bosne i Hercegovine
11.10.2019. u 09:54
get url
text

Kolinda Grabar-Kitarović, kao i kompletan državni vrh Hrvatske, svjedočili su pobjedi Vatrenih na splitskom Poljudu protiv Mađarske rezultatom 3:0.

Predsjednica Hrvatske na tribine je stigla u dresu reprezentacije, smjestila se među "obične" navijače, što je još jedan populistički potez, ako u obzir uzmemo činjenicu da je u Hrvatskoj u toku predizborna kampanja.

Nakon meča, novinari su uspjeli dobiti komentar od prve dame Hrvatske.

- A šta da vam kažem, presretna sam zbog, naravno, rezultata, ali još više zbog Dalića i svih igrača i ponajviše svih ovih ljudi koji su se skupili ovdje u Splitu. Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska - rekla je Grabar-Kitarović za Sportske novosti.

Slučajno, ili ne, hrvatska predsjednica je u "cijelu Hrvatsku" strpala i jedan dio Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da se Kupres nalazi u našoj zemlji.

Od političara iz susjednih država često se može čuti kako poštuju suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. U praksi je to sasvim drugačije.

Hrvatska predsjednica, uostalom, često i zapjeva pjesmu u kojoj se spominje tzv. Herceg-Bosna kao dio teritorije Hrvatske. Koji put to učini u društvu hrvatskih vojnika, sveštenstva, ministra odbrane...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.