open-navfaktor-logo
search
Vukovar
Novi detalji: Muž izbo ženu pa je bacio u septičku jamu, otkrila ga SMS poruka
Zbog sumnje da je umiješan u ubistvo policija je privela njenog drugog supruga Zorana Builu
08.11.2019. u 20:20
get url
text

Jučer je u selu Petrovci nedaleko od Vukovara pronađeno tijelo nestale 46-godišnjakinje. Tijelo 46-godišnje žene pronađeno je u septičkoj jami u selu Petrovci, a policija je potvrdila da je u pitanju ubistvo.

Riječ je o Anici Buili, rođenoj u Vinkovcima, koja je u Petrovcima živjela s drugim suprugom i dvojicom sinova. 

Njeno je tijelo bilo omotano dekom i bačeno u septičku jamu, a otkriveno je nakon što su vatrogasci ispumpali jamu, više od četiri mjeseca nakon što je objavljen njen nestanak. 

Zbog sumnje da je umiješan u ubistvo policija je privela njenog drugog supruga Zorana Builu.

Policija je na današnjoj konferenciji održanoj u 10:30 otkrila nove detalje zločina.

-Tri mjeseca smo provodili istraživanje. Rekonstrukciju mogućih lokacija radili smo bezbroj puta, ovo je jedan od najkompliciranijih slučajeva u zadnje vrijeme- rečeno je na početku.

-Majka nestale je 29. jula prijavila nestanak došavši u PU Vukovar. Zaprimili smo prijavu i započeli potragu- rečeno je na početku.

-Učinili smo sve da je pronađeno, intenzitet traganja je bio stvarno velik. Obavljen je razgovor sa svima s kojima je imala kontakt. Majka u 30 dana nije uspjela ostvariti kontakt s nestalom. Kako je vrijeme promicalo, naš intenzitet je bio sve veći i veći. Kolale su razne informacije, od toga da je otišla raditi na more, to smo provjerili. Imali smo informaciju da ju je prijateljica vidjela u jednom mjestu, ali i to se pokazalo netačno. Većina početnih indicija navodile su na to da je ona zbog nekih porodičnih odnosa otišla od kuće. Sve informacije koje smo dobivali od pojedinih ukućana upućivale na to. Sve do 6. novembra kad smo našli tijelo- rečeno je.

-Provjeravale su se sve lokacije, od lokala gdje je odlazila. Prešli smo u fazu istraživanja da su se poduzele druge radnje, od poligrafskog istraživanja do pretrage. Tijelo je bilo omotano prekrivačem, potvrdilo se da je unutra mrtvo tijelo. Prvo je došlo do verbalnog, a onda i fizičkog sukoba. Došlo je do uboda, počinitelj je oštećenoj zadao više rana, od čega je preminula. Onda je mrtvo tijelo umotao i bacio u septičku jamu. Osumnjičeni 50-godišnjak je uhapšen, predat je pritvorskom nadzorniku- rečeno je.

-Provjeravali smo SMS-ove, utvrdili smo da ih ona nije slala. Tako smo došli do počinitelja. Unazad deset dana su se poklopile činjenice i radnje da se radi o krivičnom djelu. Onda je došlo do saznanja ko bi mogao biti počinitelj- rekla je policija, objavio je Index.hr

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.