open-navfaktor-logo
search
Nema poginulih
Objavljen snimak stravične saobraćajne nesreće u Dubrovniku
Saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 10. februara u Dubrovniku prethodila je trka automobila. Sve su zabilježile kamere na mostu dr. Franje Tuđmana, a snimak je postao dostupan javnosti. 
23.02.2022. u 21:31
get url
text

Nakon što su objavljene fotografija automobilskih olupina koje su ostale na cesti svako se pitao kako su uopće osobe koje su bile u automobilima uspjele preživjeti.

U ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći o kojoj je brujao cijeli Dubrovnik teško su povrijeđene dvije osobe.  

Prema policijskom izvještaju 10.februara u 00,45 sati na mostu dr. Franja Tuđmana došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri automobila.  

Do nesreće je došlo kada je 19-godišnji vozač izgubio nadzor nad vozilom i prešao u drugu traku gdje je došlo do sudara njegovog vozila i prednjeg dijela automobila koji se kretao iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 42-godišnjak.

Od udara se vozilo kojim je upravljao 42-godišnjak odbilo i prešlo na drugu traku gdje je u njega udarilo još jedno vozilo kojim je upravljao 21-godišnjak. U ovoj nesreći teže povrede zadobio je 42-godišnji vozač i 17-godišnji putnik iz prvog spomenutog vozila. Alkotestiranjem je utvrđeno da niko od vozača nije bio pod utjecajem alkohola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.