open-navfaktor-logo
search
Virovitica
Pogledajte kako gori skladište lako zapaljivih otpadnih tekućina
Davor Prohaska, direktor Zagrebpetrola, kazao je kako je požar podmetnut
22.06.2019. u 17:25
get url
text

Oko 14 sati izbio je požar u postrojenju "Zagrebpetrola" u Grubišnom polju kod Virovitice u Hrvatskoj, a gori skladište lako zapaljivih otpadnih tekućina.

Kako javlja Index.hr, niko nije povrijeđen, a na terenu su brojne vatrogasne snage koje su požar ubrzo stavile pod kontrolu.

- U Grubišnom Polju možemo još uvijek vidjeti veliki oblak dima. Na terenu su vatrogasne ekipe. Požar je lokaliziran, nije ugašen, spriječeno je da se proširi na susjednu asfaltnu bazu. Nema povrijeđenih ako izuzmeno jednog vatrogasca koji se nadisao gustoga dima - rekao je HRT-u Michael Palijan, novinar radija Grubišno Polje.

Davor Prohaska, direktor Zagrebpetrola, kazao je za Jutarnji list kako je požar podmetnut.

- U halu se nije moglo ući, ali vjerujem da je piroman ušao u skladište sa stražnje strane, gdje je šuma. Imam videonadzor i 24-satnu zaštitarsku službu iz Bjelovara. Zaštitar svakih 20 minuta do pola sata obilazi postrojenje. Od 2002. godine, kada je izgrađeno, pa do danas nismo imali nikakvih problema. Zaštitar je odmah zvao vatrogasce, sve je digao na noge. Fotografije koje vidim po medijima izgledaju strašno. Izgorjelo je nekih 10 spremnika s motornim uljem, čijom preradom se bavimo, i jako puno plastike – rekao nam je Prohaska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.