open-navfaktor-logo
search
Objavljen snimak
Špijunska afera potresa Srbiju: Vučić digao sve na noge, Rusi vrbovali njegove agente
Bez jednog pratioca ili osobe koju prati, objavila je video sa svog YouTube naloga, kreiranog 17. novembra u 16 sati i 30 minuta
20.11.2019. u 13:08
get url
text

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je nalog Vojnobezbjednosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu, u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente, kaže premijerka  Srbije Ana Brnabić.

 Ana Brnabić je rekla za Blic , prenosi RTS, da je razgovarala sa Aleksandrom Vučićem i dodala da je predsjednik dao nalog Vojnobezbjednosnoj agenciji da ispita slučaj. 

-Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas- istakla je Brnabić.

Naglasila je i da je Vučić sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije, na kojem će obavijestiti o rezultatima istrage i dodala da očekuje sve informacije tokom dana.

Blic je pisao da je ruski diplomata i pripadnik vojne obavještajne službe Georgy Viktorovich Kleban akter snimka na kome se vidi kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.

Snimak je 17. novembra objavljen na YouTube, njegova autentičnost potvrđena je za Blic, a potvrdio ga je i istraživački novinar Hristo Grozev na svom Twitter nalogu.

Osoba pod korisničkim imenom "kdjuey" otvorila je  17. novembra nalog na Twitteru. 

Bez jednog pratioca ili osobe koju prati, objavila je video sa svog YouTube naloga, kreiranog 17. novembra u 16 sati i 30 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.