open-navfaktor-logo
search
Organizirali prostituciju
Vučićevu kumčad traži policija, oni pobjegli u Hrvatsku: Braća Panić objavili snimke iz noćnog provoda u Zagrebu
Braća Uroš i Miloš Panić, kojima je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, kum, osumnjičeni su za organizaciju lanca prostitucije te je za njima policija raspisala potjernicu.
10.02.2024. u 13:16
get url
text

Pobjegli su u Hrvatsku, a u noći s petka na subotu na društvenim mrežama odlučili su objaviti fotografije i snimke svog noćnog provoda u jednom zagrebačkom noćnom klubu.

Jedan od braće, Miloš, objavio je snimke iz kluba na kojima se vidi njegov brat Uroš, a njihova je lokacija potvrđena odgovarajućim snimkama koje je na svom Instagramu objavio noćni klubu u kojem su se tada nalazili.

Braća Panić uspjeli su pobjeći iz Srbije svega nekoliko sati prije nego što su trebali biti uhapšeni, pa postoje sugestije da im je neko to dojavio, piše Nova.rs.

- Znamo da se zakoni i akcije MUP-a ne odnose na najbliže suaradnike predsjednika Vučića, a braća Panić to svakako jesu - rekao je srbijanski advokat Božo Prelević te dodao:

- Očigledno je da im je neko dojavio i da ih je spasio.

Umjesto Panića uhapšen je Vuk Stanković, koji je na Instagramu postavio "oglase" za posao maserke nudeći plaću 100 eura dnevno, a preko jedne internetske stranice nudio je i usluge tantričke masaže, navodi dalje Nova.rs.

Prema saznanju policije, cijene seksualnih usluga određivali bi osumnjičeni Panići i Stanković, koji bi od prostitutki uzimali 50 do 70 posto zarade, a one su te iznose dostavljale u jedan beogradski kafić ili su osumnjičeni sami odlazili po novac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.