Objava na web stranici Only About Children, australskog pružatelja usluga ranog obrazovanja, nudi savjete o tome kako "djeci s poštovanjem promijeniti pelene."

Tvrde da promjena pelena može biti "važna prilika za učenje i izgradnju odnosa," izvještava News.co.uk.

 

Također, napominju da je potrebno sačekati da dijete prestane s igrom prije početka mijenjanja pelena.

- Je li svijet potpuno poludio - upitao je jedan roditelj komentirajući savjete.

- Iskreno sam mislila da je dovoljan znak da dijete plače i vrišti i da je to jedini pristanak koji trebam da mu promijenim pelenu - dodaje drugi.

Mnogi su prijedlog nazvali glupim i patetičnim.

- Djetetu biste trebali dati autonomiju i upitati ga:"želiš li sam odšetati do stolića za presvlačenje ili da te nosim?" U slučaju beba, trebate se zapitati kako želite da vam se promijeni pelena - savjetuju.

Osim toga, roditeljima se predlaže da pelene mijenjaju polako, nježno i s punom pažnjom. Starije dijete može se zamoliti da samo skine pelenu ili da se obriše. Tako roditelji potiču dječiju neovisnost.

Voditeljica edukacije u Only About Children Angela Ngavaine pojasnila je za Herald Sun da je riječ o metodi RIE, koja uključuje „tretiranje dojenčadi i djece kao jedinstvenog čovjeka, a ne kao predmeta“ te "poticanje djece da od najranije dobi postanu aktivni sudionici, a ne pasivni primatelji."