open-navfaktor-logo
search
Spid, marihuana i tablete
Adelu Durakoviću (28) iz Gračanice određen pritvor: U vikendici u Maloj Brijesnici držao drogu i oružje
Općinski sud Gračanica prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Adela Durakovića (28) iz Gračanice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.
17.02.2023. u 15:46
get url
text
Zaplijenjena droga

VEZANI TEKST - Pretresi u četiri grada u TK: Uhapšen 28-godišnji Gračanlija, našli mu amfetamine, kanabis, ekstazi i oružje

- Prilikom pretresa vikendice koju koristi i u kojoj je tada boravio osumnjičeni u mjestu Mala Brijesnica na području Doboj Istoka, koji su po naredbi nadležnog suda i nalogu Tužilaštva obavili pripadnici MUP-a TK u popodnevnim satima 14. februara, pronađena su tri paketića sa najmanje 300 grama opojne droge spid, određena količina marihuane, kao i veći broj tableta koje u sebi sadrže amfetamin - saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Također, tokom pretresa su u vikednici pronađeni i puška M-48, puška dvocijevka, kao i određena količina municije.

Nakon obavljenog pretresa osumnjičeni je lišen slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu MUP-a TK predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.