open-navfaktor-logo
search
Sadikove kombinacije
Ahmetović lobira za Dodika, a iz prvih redova bodri i Bećirovića
Čini se nespojivim, ali Sadiku Ahmetoviću je i to pošlo za rukom, pa tako istovremeno podržava i Milorada Dodika i Denisa Bećirovića, SDP-ovog kandidata za Predsjedništvo BiH
17.09.2018. u 18:30
get url
text

Sadik Ahmetović, predsjednik Općinske organizacije Nezavisnog bloka u Srebrenici, od danas je korak bliže ka potpunom ispunjavanju ranijeg dogovora sa Miloradom Dodikom, predsjednikom RS-a i SNSD-a.

Na zahtjev Nezavisnog bloka (NB) i Pokreta demokratske akcije (PDA) Mirsada Kukića, smjenjeni su predsjednik Skupštine Srebrenice Alija Tabaković i Nermin Alivuković, zamjenik načelnika. Na njihove pozicije postavljeni su Ahmetovićevi i Kukićevi kadrovi.

Zauzvrat će, kako smo ranije pisali, NB i PDA kod povratnika Bošnjaka lobirati da glasaju za Milorada Dodika u utrci za člana Predsjedništva BiH.

Ahmetović, iako je deklarativno, u javnim istupima, protiv politike SNSD-a i Milorada Dodika, na ovaj način je zapravo potvrdio da su mu lični interesi ipak važniji.

Čini se nespojivim, ali Sadiku Ahmetoviću je i to pošlo za rukom, pa tako istovremeno podržava i Milorada Dodika i Denisa Bećirovića, SDP-ovog kandidata za Predsjedništvo BiH.

To se može zaključiti i po prisustvu Ahmetovića i Nedima Čivića, još jednog člana Nezavisnog bloka, izbornim skupovima Denisa Bećirovića, poput nedavno održanog u Kalesiji.

Ahmetović, za kojeg se vezuju brojne afere, a to što mu je policija više puta oduzimala vozačku je još i benigna stvar naspram drugih, nakon Dodika očito pokušava utvrdi pazar sa Denisom Bećirovićem i Nerminom Nikšićem. Doduše, i predsjednik SDP-a je krajem prošle godine sastančio s Dodikom u Banjoj Luci, pa je to bezuspješno pokušao sakriti od javnosti. Ono što je još uvijek skriveno je stvarni razlog Nikšićevog odlaska kod Dodika, dok su razlozi Ahmetovićevih obilazaka Dodikovog kabineta dobro poznati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.