open-navfaktor-logo
search
Triple 2
Akcija FUP-a i OSA-e: Kod Mostara pronađena plantaža marihuane, vlasnik uhapšen
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) danas su, pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, proveli akciju "Triple 2" na području Mostara.
28.09.2021. u 15:15
get url
text

Kako je saopćio FUP, zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, kao i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, uhapšen je D. R. (1986), višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela, dok je još jedna osoba kriminalistički obrađena.

- Postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretrese objekata u naselju Goranci gdje je pored objekta koji osumnjičeni koristi pronađena plantaža od 29 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L). Također je po istoj naredbi izvršen pretres porodične kuće, gdje je pronađena određena količina municije i vojne opreme, te određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u postupku - navode iz FUP-a.

{$galerijaFotografija}

Uhapšeni muškarac sumnjiči se da je određeni vremenski period u cilju stjecanja nezakonite imovinske koristi, drogu proizvodio, pakovao, te je dalje distribuirao.

On će nakon završene kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Akcija je izvedena u saradnji sa Obavještajno -sigurnosnom agencijom (OSA) BiH nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentovanju krivičnog djela, naveli su iz FUP-a.

Akcija Triple 2, FUP, hapšenje u Mostaru, 28.09.2021.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.