open-navfaktor-logo
search
Na saslušanju
Akcija MUP-a TK: Uhapšeno 13 dilera, pronađena veća količina heroina
Tokom višemjesečnog rada policije pronađena je veća količina heroina, a u jutrošnjim pretresima također je pronađena materija koja asocira na heroin,  rekla je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK
16.05.2019. u 09:56
get url
text
MUP TK: Privođenje uhapšenih


Pripadnici Odjela za borbu protiv zloupotrebe droga MUP-a Tuzlanskog kantona jutros su na području tri općine uhapsili 13 osoba. Obavljeni su i pretresi u kojim je nađena veća količina heroina.

- Pretreseno je 15 lokacija na području Tuzle, Lukavca i Kalesije, a pretresi su obavljeni po naredbi Općinskog suda Tuzla. Svi uhapšeni sumnjče se da za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga - rekla je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

{$galerijaFotografija}

Pretresi i hapšenje, dodala je glasnogovornica, uslijedili su nakon dužeg rada policije na terenu.

- Tokom višemjesečnog rada policije pronađena je veća količina heroina, a u jutrošnjim pretresima također je pronađena materija koja asocira na heroin. Pronađeni su i mobilni aparati, novac i drugi predmeti koji će poslužiti za dokazivanje krivičnog djela - rekla je Amra Kapidžić.

Svi uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u MUP-u TK, gdje su jutros dovedeni, biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

 

MUP TK: Privođenje uhapšenih
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.