Na saslušanju

Akcija MUP-a TK: Uhapšeno 13 dilera, pronađena veća količina heroina

Objavljeno: 16.05.2019. u 09:56 Autor: J. B.

Tokom višemjesečnog rada policije pronađena je veća količina heroina, a u jutrošnjim pretresima također je pronađena materija koja asocira na heroin,  rekla je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK

MUP TK: Privođenje uhapšenih

FOTO: FAKTOR


Pripadnici Odjela za borbu protiv zloupotrebe droga MUP-a Tuzlanskog kantona jutros su na području tri općine uhapsili 13 osoba. Obavljeni su i pretresi u kojim je nađena veća količina heroina.

- Pretreseno je 15 lokacija na području Tuzle, Lukavca i Kalesije, a pretresi su obavljeni po naredbi Općinskog suda Tuzla. Svi uhapšeni sumnjče se da za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga - rekla je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Foto: J. Bojić

Pretresi i hapšenje, dodala je glasnogovornica, uslijedili su nakon dužeg rada policije na terenu.

- Tokom višemjesečnog rada policije pronađena je veća količina heroina, a u jutrošnjim pretresima također je pronađena materija koja asocira na heroin. Pronađeni su i mobilni aparati, novac i drugi predmeti koji će poslužiti za dokazivanje krivičnog djela - rekla je Amra Kapidžić.

Svi uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u MUP-u TK, gdje su jutros dovedeni, biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije