open-navfaktor-logo
search
Okršaj teškaša
Aktuelni prvak otkrio: Počeli pregovori oko meča Joshua - Wilder
Wilder će pojas u WBC verziji braniti već 22. februara u Las Vegasu za kada je zakazan meč sa Tysonom Furyjem
21.01.2020. u 13:54
get url
text

Aktuelni svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji Anthony Joshua otkrio je kako su počeli pregovori za meč između njega i Deontayja Wildera, u čijem vlasništvu je WBC pojas, jedini kada je riječ o teškoj kategoriji koji nije u posjedu Britanca.

Wilder će svoj pojas braniti već 22. februara u Las Vegasu za kada je zakazan meč sa Tysonom Furyjem.

I dok Wilder i Fury već imaju zakazan i treći meč, Joshua se nada da može zakazati meč s Amerikancem. No, pitanje je da li će Joshua biti u prilici uopće da napadne WBC pojas, ukoliko Wilder izgubi od Furyja.

Bivši olimpijski prvak iz 2012. vjeruje da meč s Wilderom može dogovoriti prije negoli se desi treći okršaj između američkog boksera i Furyja.

Ipak, i Joshua će imati svoje obaveze prema IBF i WBO verzijama, gdje su izazivači Kubrat Puler i Oleksandr Usyk.

- Održali smo sastanke. Sreli smo se s Usykovim menadžerom, a nakon toga smo razgovarali i o potencijalnom meču protiv Wildera, prije nego on i ja budemo imali svoje naredne borbe - rekao je za Sky Sports, te se osvrnuo na duel Wildera i Furyja:

- Svi navijaju za pobjedu Wildera jer svi žele da vide borbu protiv mene. Wilder ima sjajnu desnu ruku. Ja imam odličnu lijevu ruku, bit će to sjajan bokserski meč.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.