Srbija

Aleksandar Vučić čestitao Džaferoviću, Komšiću i Dodiku

Objavljeno: 08.10.2018. u 11:58

Nezvanično koristim priliku da čestitam Džaferoviću, Komšiću i Dodiku, a za ostale, čini mi se da još rezultati nisu poznati, ali se nadam i radujem još boljoj saradnji i sa BiH i sa Republikom Srpskom u budućnosti, rekao je Vučić

Aleksandar Vučić

FOTO: Arhiv

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas kandidatu koalicije SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Miloradu Dodiku, kandidatu SDA Šefiku DŽaferoviću i kandidatu DF-a Željku Komšiću na izboru za članove Predsjedništva BiH, a građanima u BiH na mirno provedenim izborima.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO-a u Mladenovcu rekao da za sada nezvanično čestita izbor za članove Predsjedništva BiH, a da će zvanično čestitati kada CIK objavi rezultate. 

- Nezvanično koristim priliku da čestitam Džaferoviću, Komšiću i Dodiku, a za ostale, čini mi se da još rezultati nisu poznati. Nadam se i radujem se dobroj i još boljoj saradnji i sa BiH i sa Republikom Srpskom u budućnosti - rekao je Vučić. 

On je istakao da je za Srbiju najvažnije da se očuva mir i stabilnost, ukazujući da ekonomskog napretka nema bez mira i stabilnosti. 

- Ekonomskog napretka nema bez mira i stabilnosti. Onaj ko misli da je moguće da ne čuvamo mir i stabilnost, a da imamo veliki ekonomski napredak, to je gotovo pa nemoguće - rekao je Vučić. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije