open-navfaktor-logo
search
Odbijene žalbe
Aliji Hrustiću potvrđeno 30 godina za ubistvo supruge i njenog partnera
Bili smo 18 godina u braku. Da sam planirao ubistvo, ne bih ostavio nož i sjekiru na mjestu zločina i vjerovatno bih pobjegao u Hrvatsku, kazao je ranije Hrustić
18.10.2019. u 14:24
get url
text
get url
text

Vrhovni sud RS-a odbio je kao neosnovane žalbe tužilaštva i branioca Alije Hrustića (50), te potvrdio drugostepenu presudu ovog suda kojom je optuženi osuđen na 30 godina zatvora. Navedeno je ovo u posljednjoj presudi vijeća Vrhovnog suda RS-a u koju je Faktor imao uvid, a koji je odlučivao u trećestepenom, žalbenom postupku.

- Odbijaju se, kao neosnovane, žalbe okružnog javnog tužioca u Prijedoru i branioca optuženog, te potvrđuje presuda Vrhovnog suda RS-a od 11. februara 2019. godine – istaknuto je u presudi.

Alija Hrustić (50) iz Kamičana kod Prijedora osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva supruge Azre Hrustić (35) i njenog partnera Envera Halilagića (41). U trećestepnom postupku žalbu su uložili i odbrana i tužilaštvo, ali se tužilac početkom oktobra ove godine nije pojavio na žalbenom ročištu.

Branilac Hrustića, advokat Jevto Janković, tražio je ukidanje presude, dok je sam Hrustić, kako smo ranije objavili, tvrdio da je "volio suprugu" i da "nije planirao ubistvo".

- Nisam to planirao, nikada je ne bih ubio. Volio sam je. Bili smo 18 godina u braku. Da sam planirao ubistvo, ne bih ostavio nož i sjekiru na mjestu zločina i vjerovatno bih pobjegao u Hrvatsku – kazao je tada Hrustić.

Vrhovni sud RS-a je u februaru ove godine potvrdio osuđujuću presudu Okružnog suda u Prijedoru, ali ju je preinačio u dijelu koji se odnosi na visinu kazne, te je ona smanjena za pet godina. Hrustić je proglašen krivim što je nožem i sjekirom iskasapio suprugu i njenog partnera koje je zatekao u spavaćoj sobi. Ubistvo se dogodilo u maju 2017. godine, u kući u mjestu Srednji Jakupovići, gdje je Azra radila kao pomoćnica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.