open-navfaktor-logo
search
Uz poštivanje mjera
AMUS: Sve je spremno za održavanje manifestacije "Dodjela nagrada AMUS-a za 2020. godinu"
Kako je predviđeno Pravilnikom o dodjeli nagrada, koji je usvojila Skupština "Asocijacije kompozitora - muzičkih stvaralaca" (AMUS), Stručna komisija poslala je prijedlog nagrađenih, a Upravni odbor donio je konačnu odluku.
09.04.2021. u 18:14
get url
text

Tom odlukom počele su i posljednje pripreme za organizaciju manifestacije koja će, podsjetimo, biti održana u televizijskom formatu, bez prisustva gledalaca i bez pozivnica, kako bi se ispoštovale sve propisane epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi. Bez obzira na takvo stanje, s kojim živimo već više od godinu, predstavnici AMUS-a potrudili su se da i ove godine imamo istinski spektakl kakav i zaslužuje ovakav događaj.

Produkcija manifestacije bit će na najvišem nivou dok će se dobitnici nagrada javljati uživo putem online platformi.

- Iza svih nas je teška godina, godina koje se nećemo rado sjećati. Nakon prošlogodišnje spektakularne manifestacije, ko je mogao pretpostaviti da će jedan tako mali, nevidljivi neprijatelj obilježiti naše živote i promijeniti naše životne navike. Pored borbe s pandemijom, proteklu godinu nama u AMUS-u obilježila je i borba za naša legitimna prava, borba da pravo i pravda dođu do onih koji bi nas po zakonu trebali zaštititi od pravnog nasilja. Ta borba još traje i nadamo se da će autori u našoj zemlji svoja prava i svoja djela štititi u svojoj Asocijaciji i da im to pravo niko neće oduzeti zbog sitnih ličnih interesa koji, nažalost, imaju i političku konotaciju. Zbog svega prethodno rečenog, zbog svih problema s kojima smo se susretali i još se susrećemo, vrlo sam ponosna što smo večeras nastavili tradiciju i organizovali manifestaciju "Dodjela nagrada AMUS-a za 2020. godinu".

Za nas je ova manifestacija od posebnog značaja jer je ona izraz poštovanja prema svim muzičkim stvaraocima, umjetnicima, prema svima onima koji svojim djelima doprinose očuvanju muzičke tradicije Bosne i Hercegovine. To je tradicija na koju moramo biti ponosni i koju moramo njegovati jer je muzika jedan od simbola naše države. AMUS to vrlo dobro zna jer su naši autori, a ujedno i naši članovi, najbolji ambasadori ove zemlje. Dodjela nagrada samo je jedan mali čin da im se zahvalimo, ali i da potaknemo druge na još bolji rad - rekla je Lejla Trnčić, direktorica AMUS-a.

Manifestaciju "Dodjela nagrada AMUS-a za 2020. godinu" moći ćete gledati u nedjelju, 11. aprila, s početkom u 20:00 h, u programu Hayat TV-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.