open-navfaktor-logo
search
Teži nego ljetos
Andy Ruiz Jr. na službenom vaganju iznenadio svog rivala
Joshua će u revanšu pokušati vratiti pojaseve koje je izgubio 1. juna ove godine kada ga je Meksikanac porazio u Madison Square Gardenu
06.12.2019. u 18:12
get url
text

Meksikanac Andy Ruiz Jr. i Britanac Anthony Joshua obavili su službeno vaganje uoči sutrašnje borbe za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u četiri verzije.

Joshua će u revanšu pokušati vratiti pojaseve koje je izgubio 1. juna ove godine kada ga je Meksikanac porazio u Madison Square Gardenu.

Iako se pričalo da je Ruiz mršaviji u odnosu na prvu borbu, vaga je pokazala sasvim suprotno. Naime, meksički bokser vagao je 128,6 kilograma, što je čak sedam kilograma više u odnosu na prvu borbu. Joshua je težio na 107 kilograma, pet manje u odnosu na borbu iz New Yorka.

Zanimljivo, bez obzira na ishod meča, Joshua će zaraditi oko 60 miliona eura, dok će se aktuelni svjetski prvak Ruiz morat zadovoljiti s nagradom od 15 miliona eura.

Bokserski spektakl održat će se u Diriyah Areni koja je sagrađena usred pustinje, na 10.000 kvadratnih metara u historijskoj jezgri, koja je pod zaštitom UNESCO-a i to za manje od dva mjeseca. Kapacitet Arene je 15.000 gledalaca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.