open-navfaktor-logo
search
Na otvorenju i Erdogan
Ankara dobila drugu gradsku bolnicu, kapacitet više od 4.000 kreveta
Uz prisustvo turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, u glavnom gradu Ankari u srijedu je svečano otvorena gradska bilnica Etlik, sa kapacitetom više od 4.000 kreveta.
28.09.2022. u 16:05
get url
text

{$galerijaFotografija}

Riječ je o drugoj gradskoj bolnici koju dobiva Ankara i ukupno 20. u Turskoj. Bolnički kompleks izgrađen je na zemljištu veličine više od milion kvadratnih metara čime će biti bolnica s najvećom površinom u zemlji.

Kompleks u Ankari sastoji se od osam odvojenih bolnica, sa ukupnim kapacitetom 4.050 kreveta. Posjeduje također 1.000 poliklinika, 125 operacijskih sala, 691 krevet intenzivne njege i 3.359 servisnih kreveta. Kompleks će imati medicinski hotel, univerzitet, heliodrom i komercijalne zone.​​​​​​​

- Kombinacijom našeg ljudskog kapitala i tehnoloških mogućnosti na najvišem nivou, učinit ćemo svaku gradsku bolnicu nacionalnim i međunarodnim brendom - rekao je Erdogan tokom obraćanja na ceremoniji, te dodao:

- Nećemo stati dok ne izgradimo razvijenu Tursku u kojoj naši mladi neće ni na čemu zavidjeti drugim zemljama.

Svečanosti, upriličenoj uz prisustvo velikog broja građana, prisustvovali i potpredsjednik Turske Fuat Oktay, brojni ministri, predstavnici institucija, predstavnici kompanije koja je gradila bolnicu i gosti.

Ankara dobila drugu gradsku bolnicu - 28. 9. 2022.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.