Najtrofejniji klub

Apel sa Grbavice: FK Željezničar pozvao nadležne da sačuvaju regularnost takmičenja

Objavljeno: 14.03.2019. u 17:23

Ne želimo da se naš fudbal u medijima prezentuje spornim sudijskim odlukama, nego lijepim pričama poput one jučerašnje iz Konjica 

Plavi su se oglasili nakon što je Velež pokraden u Goraždu

FK Željezničar, kao najtrofejniji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini, apeluje nadležnim organima da poduzmu sve određene mjere kako bi sačuvali regularnost takmičenja Prve lige Federacije BiH, ali i ostalih fudbalskih takmičenja u našoj zemlji.

- Podstaknuti posljednjim dešavanjima u bh. fudbalu vezanih za nezadovoljstvo pojedinih klubova sa bogatom tradicijom na regularnost takmičenja i suđenje na utakmicama, FK Željezničar se osjeća odgovornim da apeluje na nadležne organe da preuzmu određene mjere kako bi pobjednika na terenu odlučivala jedino igra dvije ekipe na terenu.

Ne želimo da se naš fudbal u medijima u regionu, ali i šire, prezentuje eventualno spornim sudijskim odlukama na utakmicama, nego lijepim pričama poput one jučerašnje iz Konjica sa susreta četvrtfinalaa Kupa BiH.

Za kraj, želimo sreću svim klubovima u borbi za ostvarivanje svojih ciljeva i nadamo se da će se borba za iste voditi samo na zelenom terenu - poručili su iz FK Željezničar.

Ovim saopćenjem Željo je poslao poruku podrške mostarskom Veležu, koji je naočigled sportske javnosti pokraden u Goraždu, ali je sudijska trojka umjesto kazne, nagrađena delegiranjem za naredno kolo. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije