open-navfaktor-logo
search
Izmješteni iz Tuzle
Autobusi s migrantima stigli u Blažuj: Dobit će humaniji smještaj i neophodnu zdravstvenu zaštitu
Migranti koji su danas izmješteni s glavne Željezničke stanice u Tuzli stigli su u Blažuj, gdje će biti smješteni u privremenom prihvatnom centru.
11.03.2020. u 11:38
get url
text

U pratnji sarajevske policije u Blažuj je stiglo 11 autobusa u kojima se, kako je ranije potvrđeno iz Službe za poslove sa strancima, nalazi 491 osoba.

VEZANI TEKST - Policija provela akciju: Migranti iz Tuzle evakuirani za Blažuj

Migranti su u Tuzli boravili u improvizovanom šatorskom naselju, a akcija premještanja počela je jutros u 5.40 sati, uz asistenciju pripadnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Izmještanje migranata započeto je u skladu sa zaključcima sastanka održanog 7. marta na kojem su prisustvovali ministarsigurnosti Fahrudin Radončić, direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

- Inspektori Službe za poslove sa strancima u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona pokazali su izuzetno visok stepen profesionalnosti, te akcija protiče bez ijednog incidenta, posebno vodeći računa o zaštiti svih ljudskih prava migranata, naročito kada su u pitanju ranjive kategorije. Migranti će biti smješteni u bivšu kasarnu Blažuj, gdje će im biti obezbjeđena zdravstvena zaštita i drugi neophodni uslovi za njihov human boravak - saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.