open-navfaktor-logo
search
Mašine u pogonu
Bageri se vratili na Koševo, hoće li hibridni teren "leći" do derbija Sarajevo - Željo?
Fudbaleri Sarajeva sutra će na Bilinom polju, u jednom od derbija 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ugostiti ekipu Borca.
07.10.2022. u 14:10
get url
text

Bordo tim domaće utakmice igra u Zenici, s obzirom na to da je Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase od 9. augusta pretvoren u gradilište, a vrše se radovi postavljanja hibridnog travnjaka.

Na dan derbija sa Borcem navršit će se 60 dana otkako su bageri ušli na Koševo. Jedno vrijeme su radovi bili obustavljeni, a sada su ponovo nastavljeni.

Prvo je skinuta stara podloga, a sada se rade drenaže i prirprema se teren za postavljenje grijača.

Ipak, male su šanse da radovi budu gotovi do predviđenog roka, kojeg je najavio Adnan Džemidžić, generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH, a koji je 9. augusta slovodobitno poručio da će sve biti gotovo za 90 dana.

{$galerijaFotografija}

Stoga, treba naglasiti kako je za 12/13. novembar (18. kolo) planiran gradski derbi između Sarajeva i Željezničar, a male su šanse, gotovo nikakve da će se igrati na Koševu. Ukoliko teren ne bude gotov, najveća utakmica bh. fudbala igrat će se u Zenici na Bilinom polju, a to znači da neće moći prisustvovati navijači tima sa Grbavice jer je FSBiH donio odluku da za zamjenske stadione organizovano ne mogu doći gostujući navijači.

Prije Koševa, radovi na postavljanju hibridnog travnjaka počeli su i na Gradskom stadionu u Banjoj Luci (1. juna), Areni Rođeni u Mostaru (14. juna) i na Tušnju u Tuzli (12. jula). Do danas niti jedan od ovih klub nije zaigrao na "novom hibridu".

Rekonstrukcija, stadion Koševo, 07.10.2022
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.