Kako saznajemo, muškarac iz Glamočana je prekjučer prijavio da mu je B. M., koja je također nastanjena u ovom naselju, uputila prijetnje po život, tijelo i imovinu, koje su kod njega izazvale osjećaj straha i ugroženosti.

Istog dana oko 18.15 sati, policijski službenici pronašli su i uhapsili B. M. koja je bila u vidno alkoholisanom stanju.

- Odbila je da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Tokom hapšenja, ona je vrijeđala i prijetila policajcima, te se oglušila o policijsko naređenje čime je počinila prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru - saopćeno je iz PU Banja Luka. 

FOTO: PU Banja Luka

Na osnovu narebe Osnovnog suda u izvršen je pretres porodične kuće i drugih objekata koje koristi B. M. 

- Pronađeni i uz potvrdu oduzeti jedna lovačka puška sa pripadajućom optikom, pištolj – revolver sa pripadajućim mecima, sedam ručnih bombi, nagazna eksplozivna mina, tri eksplozivna punjenja, tri eksplozivne detonatorske kapisle sa kablovima, tri inicijalne kapisle za eksploziv, dva puščana okvira i 303 komada municije različitog kalibra i namjene - saopćeno je iz policije. 

O navedenom je obaviješten tužilac iz Banje Luke koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.