open-navfaktor-logo
search
Američki predsjednik
Biden: Imamo dvije opcije, početi treći svjetski rat ili natjerati Rusiju da plati cijenu zbog rata u Ukrajini
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden komentirao je danas invaziju Rusije na Ukrajinu, te najavio najjače sankcije u historiji zbog rata koji Rusija vodi na teritoriji Ukrajine.
26.02.2022. u 22:00
get url
text

Biden je rekao kako se sankcije s kojima se Rusija suočavala u prošlosti ne mogu porediti sa sankcijama koje joj tek slijede.

- Sve sankcije do sada nisu kao ove. Sada imamo dvije opcije. Početi treći svjetski rat, odnosno ući u rat s Rusijom ili natjerati Rusiju da plati ekonomsku cijenu za ovo što radi. Nijedne sankcije ne mogu stupiti na snagu odmah, ali mislim da su ove sankcije najjače u historiji. Putin nije očekivao ovako jedinstven odgovor savenika na rat u Ukrajini - kazao je Biden.

Cilj mu je, kako je istakao, da od početka svi budu na istoj strani.

- Putin je mislio da može razdvojiti NATO, ali to se nije desilo. Riječ je o potpunom jedinstvu. Rusija će platiti kratkoročno i dugoročno veliku cijenu za ovo što radi", mišljenja je Biden. Nije samo NATO ujedinjen. Vidite šta se dešava u Finskoj, Švedskoj i drugim zemljama. Putin je proizveo sve suprotno od onoga što je namjeravao. Moramo zadržati kurs s našim saveznicima. U međuvremenu, nastavit ćemo sa slanjem vojne i finansijske pomoći Ukrajini - rekao je Biden.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.