open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud RS-a
Bili osuđeni na više od 25 godina: Ukinute presude u predmetu "Petrićevac"
Prvostepeno je zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, Ognjen Ćutković osuđen na šest i po godina zatvora, Miloš Radanović na pet godina, Dejan Blagojević i Radovan Radanović po pet i po, a Milan Bajić na tri godine robije
06.06.2019. u 13:56
get url
text

Vrhovni sud RS-a ukinuo je presude petorki iz predmeta "Petrićevac", a koje je Okružni sud Banja Luka u junu prošle godine osudio na ukupno preko 25 godina zatvora. Predmet je vraćen ovom sudu na novo suđenje.

Prvostepeno je zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, Ognjen Ćutković osuđen na šest i po godina zatvora, Miloš Radanović na pet godina, Dejan Blagojević i Radovan Radanović po pet i po, a Milan Bajić na tri godine robije.

Svim optuženima, osim Ćutkovića, uvažena je žalba odbrane te su ukinute presude i predmet vraćen na novi postupak, dok je u njegovom slučaju takva odluka donesena po službenoj dužnosti.

Droga zaplijenjena u akciji Petrićevac    FOTO: ARHIV 

Razlog je što je njegov advokat, za razliku od branilaca ostalih optuženih koji su tražili ukidanje presude, u žalbi tražio da se kazna preinači i Ćutkoviću izrekne blaža sankcija.

U optužnici koju je podiglo Tužilaštvo RS-a teretili su se da su od januara 2016. do septembra 2017. godine, po prethodnom dogovoru, neovlašteno bavili kupovinom, prenošenjem i prodajom droga korisnicima na području Banje Luke, Prijedora, Prnjavora i Bosanske Dubice.

Pali su akcija "Petrićevac" koja je izvedena u septembru 2017. godine, kada je pretresena 31 lokacija, zaplijenjeni marihuana i kokain, a od tada 28 uhapšenih, 22 osobe nisu nikada ranije dovođene u vezu sa nekim krivičnim djelima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.