open-navfaktor-logo
search
Zanimljiva fotografija
Bio je podrška bolesnoj djeci iz BiH: Zastava sa ljiljanima u rukama Diega Maradone
Legendarni argentinski fudbaler Diego Maradona sahranjen je u četvrtak na groblju sahranjen je na groblju Jardin de Bella Vista oko 19 sati po lokalnom vremenu.
27.11.2020. u 02:18
get url
text

VEZANI TEKST - Hadžibegić: Maradona je podržao i humanitarnu utakmicu za BiH u Istanbulu

Otkako je u srijedu prestalo kucati najboljeg fudbalera svijeta svih vremena prema izboru navijača neke stare priče iznova su ispričane mlađim generacijama ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu, koje se ne sječaju kultne "desetke" Gaučosa i vremena dok je harao zelenim terenima.

Jedna takva priča vezana je za 1995. godinu, kada je El Pibe već bio na zalasku igračke karijere, a odigrala se u Istanbulu.

Kako je u srijedu za Faktor ispričao Faruk Hadžibegić, bivši selektor BiH i aktuelni "coach" Crne Gore, koji je imao priliku na Svjetskom prvenstvu 1990. godine igrati protiv Maradona, Argentinac je 1995. učestvovao u humanitarnoj utakmici za bolesnu djecu Bosne i Hercegovine koja se igrala u Istanbulu.

Argentinac nije igrao, ali je bio prisutan, a tada je nastao i kadar kada Maradona drži zastavu s ljiljanima pod kojoj je Bosna i Hercegovina doživjela svoje međunarodno priznanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.