open-navfaktor-logo
search
Utvrđuju uzrok
Bizaran događaj snimljen u Meksiku: Stotine ptica iznenada pale s neba
Bizaran događaj dogodio se 7. februara u oblasti Alvaro Obregon u Kuautemoku, gradu u meksičkoj državi Čivava, gdje snimak koji je uhvatila kamera koja gleda na ulicu pokazuje trenutak kada se crni oblak ptica iznenada spustio na tihi put.
16.02.2022. u 10:00
get url
text
Ptice pale na ulicu

Snimci koje su snimile CCTV kamere i posmatrači pokazuju šta se dogodilo kada su stotine ptica misteriozno pale s neba u Meksiku.

Iako su stotine ptica uspjele ponovo odletjeti, čini se da su deseci njih uginuli.

Utvrđeno je da je u pitanju žutoglavi kos. Ove ptice obično putuju na jug u Meksiko iz Kanade zimi, ali lokalno stanovništvo je, naravno, bilo zbunjeno kada su zatekli toliko njih na ulici, piše Unilad.

Ricardo Abel Soto Cruz, sa Fakulteta za zootehniku i ekologiju na Autonomnom univerzitetu u Čivavi, rekao je za novinsku stranicu Meteored da su ptice možda udisale otrovne pare iz obližnje zgrade i postale dezorijentisane, dok je dr. Richard Broughton, ekolog iz Centra za ekologiju i hidrologiju UK-a, gotovo siguran da je prizor izazvala ptica grabežljivica.

Broughtonovo mišljenje podijelio je i dr. Alexander Lees sa Univerziteta Manchester Metropolitan.

O situaciji su obaviještene lokalne vlasti, nakon čega su ptice uklonjene sa ulica. One su sada podvrgnute testiranju u pokušaju da se utvrdi tačan uzrok smrti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.