open-navfaktor-logo
search
Jablanica
"BMW" udario u betonski zid, vozač teško povrijeđen
Automobil "BMW" udario je u betonski zid, te je vozač zbog teških povreda prevezen u mostarsku bolnicu
06.10.2018. u 20:26
get url
text

{$galerijaFotografija}

U saobraćajnoj nesreći koja se predvečer dogodila na magistralnom putu Jablanica - Prozor, u mjestu Bukov Pod nedaleko od Jablanice, jedna osoba je teško povrijeđena. 

U Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdili su nam da je automobil "BMW" udario u betonski zid te da je tom prilikom povrijeđen vozač.

- Radi se o osobi H. N. (37), koja je zbog teških povreda prevezena u mostarsku bolnicu - kazao nam je dežurni operativni.

Do nesreće je došlo oko 18.30 sati. Očevici tvrde da se automobil "BMW", nakon što je udario u betonski zid, isprevrtao na cesti.

Kako saznajemo, vozač je u šoku i bunilu okupljenima kazao da su sa njim u vozilu bile još dvije osobe, zbog čega su na intervenciju izašli vatrogasci Vatrogasne jedinice Jablanica.

- On je izjavio da je sa njim u autu bio još neko. Vatrogasci su pretražili teren, ali nikoga nisu pronašli. Teren je takav da se nije moglo desiti da neko završi u rijeci - kazao nam je Omer Nezirić, šef Civilne zaštite Jablanica.

Iz BIHAMK-a je saopćeno kako je zbog nesreće do okončanja uviđaja i uklanjanja vozila sa ceste na ovom dijelu puta saobraćaj obustavljen. 

Na uviđaj su izašli policajci MUP-a HNK.

Nesreća na putu Jalanica - Prozor, 06.10.2018.
1 od 1
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.