open-navfaktor-logo
search
Teško im pada
Bogataši u karantinu prvi put sami čiste i kuhaju: "Doživjeli smo totalni šok"
Koronavirus zatvorio je ljude širom svijeta u svoje domove, a mnogi bogataši iz tog su razloga postali prisiljeni živjeti bez pomoći svojih kućnih pomoćnica.
23.04.2020. u 10:37
get url
text

Ne tako mali broj njih nije naučio samostalno obavljati ni neke od najuobičajenijih kućanskih poslova poput kuhanja, pranja posuđa, usisavanja i brisanja prašine, ali karantin je od njih zahtijevao usavršavanje tih vještina budući da su im pomoćnice ostale kući.

Kako su se snašli u novoj ulozi "domaćice" i jesu li konačno naučili brinuti sami o sebi, otkrili su u ispovijestima za New York Post.

Dermatolog Kenneth Mark radi po 12 sati dnevno i, kako kaže, jednostavno nema vremena za obavljanje kućanskih poslova. Zato je još prije 20 godina zaposlio služavku, koja je nakon rođenja njegova sina počela raditi i kao dadilja.

- Zaista se brine o svemu. Čisti kuću, pazi na dijete. Ona je kao menadžerica domaćinstva, čistačica i dadilja, sve u jednoj osobi - rekao je i dodao da je zbog opasnosti od zaraze koronavirusom odlučio reći pomoćnici da za vrijeme trajanja karantina ne dolazi na posao i da ostane u svojoj kući.

- Nije bilo pošteno tražiti od nje da dolazi na posao. Bilo bi i opasno. Doživjeli smo pravi šok kad smo shvatili koliko nam se život promijenio. Činim puno više nego što bih u normalnim okolnostima - ispričao je i rekao kako uprkos situaciji pomoćnicu i dalje plaća u punom iznosu.

Kenneth nije jedini s takvim "problemima". Doktorica s njujorške Pete avenije nije znala ni gdje se baca smeće.

- Otpad skuplja moje osoblje. Oni ga negdje odnesu. Još ne znam gdje - otkrila je.

Supruga bogataša u svojoj je ispovijesti otkrila da je karantin naveo njenu kćerku tinejdžerku da neke poslove obavlja prvi put sama.

- Do sada joj je uvijek neko pomagao - rekla je.

Ipak, neki bogataši ne mogu zamisliti život bez pomoćnika čak ni u ovim kriznim situacijama pa sada plaćaju dvostruko svoje zaposlenike kako bi živjeli s njima. Martha Stewart, američka televizijska zvijezda koja se proslavila upravo zbog svog televizijskog showa u kojem je davala savjete o domaćinstvu, izolaciju navodno provodi s vrtlarom, kućnom pomoćnicom i vozačem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.