open-navfaktor-logo
search
Apel
Budimo humani: Pomozimo petero djece samohranog oca Eldina Krpe
Djeca su uzrasta od dvije do 16 godina i veoma su mi privržena. Kada ljeti idem da radim za dnevnicu, oni me čekaju u automobilu. Ne žele ni tada da se odvajamo, kaže Krpo kome je supruga preminula prije 15 mjeseci
22.01.2020. u 19:57
get url
text
Krpo Eldin s djecom
Krpo Eldin s djecom

Život nerijetko zna biti surov, a šta to zaista znači osjetilo je petoro djece Eldina Krpe iz sela Orašac kod Visokog. Prije 15 mjeseci ostali su bez majke i sada imaju samo oca koji pokušava brinuti o njima.   

- Živimo u teškim uvjetima u staroj kući iz koje se moramo iseliti.  Isključili su nam struju  jer nisam novca za plaćanje računa. Djeca su uzrasta od dvije do 16 godina i veoma su mi privržena. Kada ljeti idem da radim za dnevnicu, oni me čekaju u automobilu. Ne žele ni tada da se odvajamo – kaže Krpo.  

Uspio je, kako kaže, uz pomoć dobrih ljudi izgraditi kuću, ali dalje ne može.

- Ne mogu više od toga. Nemam novca. Želim raditi, ali djeca neće da ih napuštam. Služba za socijalni rad osigurala mi je plastenik, ali od njega se ne može živjeti cijelu godinu.

Pomažu mi majka i punica, no i one su bolesne i već u godinama. Samo da djeci osiguram krov nad glavom, da imaju barem malo od onoga što imaju njihovi vršnjaci.

Toplu sobu, krevetić, hranu…,  to nije mnogo. A oni su tako dobri, poslušni, obazrivi. Ovi koji idu u školu dobri su učenici, s obzirom na sve – govori Krpo.

Svi oni koji žele pomoći ovoj djeci mogu kontaktirati njihovog oca Eldina Krpu na broj 061 870 439.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.