open-navfaktor-logo
search
Komentarisao grupu
Burić: Ne trebamo ići na EP s velikim ciljevima
Golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić poručio je da  Zmajevi  na Evropsko prvenstvo neće ići s bijelom zastavicom, ali da pred šampionat ne treba ni postavljati velike ciljeve.
06.05.2021. u 19:08
get url
text

Bosna i Hercegovina će igrati u grupi E zajedno sa Španijom, Švedskom i Češkom. Domaćin ovoj grupi bit će slovačka prijestolnica Bratislava.

- Dobili smo tešku i zahtjevnu grupu. Španija i Švedska su apsolutni favoriti, ali Češka i BiH neće doći na Evropsko prvenstvo s bijelom zastavicom. Mi ćemo se boriti za svaki bod pa ćemo vidjeti kako će to izgledati - rekao je Burić.

VEZANI TEKST - Zmajevi na EP u grupi sa Španijom, Švedskom i Češkom

- Važno je da dođemo svi zdravi, imamo dovoljno vremena da se pripremimo i analiziramo sve protivnike u grupi i naravno da pokušamo da ostvarimo prvu, historijsku pobjedu na Evropskom prvenstvu. Mislim da nam to treba biti cilj, a ne da prođemo grupu, da ne zacrtavamo velike ciljeve i stavimo pritisak pred sebe. Moramo ići utakmicu po utakmicu. Grupa je teška, ali izuzetno zanimljiva za igranje protiv svjetskih viceprvaka i evropskih prvaka. Treba se opustiti i uživati - poručio je bh. golman.

Evropsko prvenstvo za rukometaše održat će se od 13. do 30. januara 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Naslov šampiona Evrope braniće Španija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.